TalentVolgSysteem

Het TVS is een TalentVolgSysteem dat speciaal is ontwikkeld ter ondersteuning van reflecterend leren en het verkrijgen van inzicht in de voortgang van talentvolle sporters. In het TVS worden de ontwikkelingen geregistreerd door de betrokkenen bij het talent, zoals trainers, medische begeleiding, ouders of school, en het talent zelf. Het systeem is 100% gebaseerd op internettechnologie (web-based) en kan dus overal waar toegang tot het internet is, worden gebruikt. De toegang is gebaseerd op basis van het “need to know” en “need to do” principe.

Mogelijkheden

Het TVS kent vele mogelijkheden, zoals het opstellen van een jaarrooster, een individueel en groepsrooster, vastleggen van en inzicht in het trainingsbezoek, een individueel sportlogboek en inzicht op groepsniveau, blessureoverzicht, maandrapportages, gespreksverslagen en periodieke beoordelingen van talenten. Ook zijn allerlei soorten metingen vast te leggen die overzichtelijk worden weergegeven. Video’s en bestanden kunnen gekoppeld worden aan groepen en (meerdere) individuen. In het TVS beoordelen talenten zichzelf en kunnen daarnaast beoordeeld worden door de betrokkenen bij het talent. De beoordeling vindt plaats op de ingerichte pijlers waarbij de standaard inrichting uit gaat van: fysiek, techniek, tactiek, sociaal, mentaal, voeding, onderwijs en algemeen.

Kracht

De kracht van het TVS is snelheid van inzicht in het talent gecombineerd met eenvoudige communicatie mogelijkheden tussen alle betrokkenen, e-mail functie voor het kader en automatische e-mail verzending bij specifieke onderdelen behoren tot de mogelijkheden. Het TVS is eenvoudig in gebruik en geschikt voor alle takken van sport.

Verbeter Presteren

Het TVS is onderdeel van Verbeter Presteren

Referenties

NHV Stadjershal Groningen KNKV RTCN TOT Willem II/RKC NJBB NKB Belcampo BPL